Se pot redeschide teatrele de vară de pe litoral? Da, dacă se vrea

Se pot redeschide teatrele de vară de pe litoral, lăsate în uitare (a se citi paragină)? Da, dacă se vrea. Deși pentru mulți constănțeni redeschiderea Teatrului de Vară „Soveja“ din Parcul Tăbăcărie părea a fi doar vorbe în vânt, o promisiune care nu poate fi onorată, s-a dovedit, din fericire, că nu este așa. 

În pofida scepticismului constănțenilor, sătui de promisiuni, directorul Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a dovedit că se pot face lucruri, cu voință și fonduri proprii, dar și cu multă muncă. Pentru că s-a muncit în timp record, în numai două săptămâni și jumătate, pentru ca teatrul să-și poată primii spectatorii și actorii (s-a lucrat și în culise, la cabinele actorilor) așa cum se cuvine.

După aproape un deceniu de la ultimul spectacol, pe 6 august, pe scena Teatrului „Soveja“ s-a jucat comedia „Crimă la Howard Johnson“, de Ron Clark și Sam Bobrick, în cadrul stagiunii estivale în aer liber BE.SAFE, organizată de Teatrul de Stat Constanța.

Comedia, regizată de Radu Gabriel, o producție a Teatrului „Toma Caragiu“ din Ploiești, secția Revistă, a fost foarte bine primită de constănțeni, care au admirat jocul actoricesc fără cusur al artiștilor și umorul de calitate. S-au respectat toate măsurile de distanțare sociale, sonorizarea a fost perfectă, iar confortul spectatorilor nu a avut de suferit.

Sâmbătă, 8 august, constănțenii sunt invitați din nou să pășească în incita Teatrului de Vară „Soveja“, începând cu ora 21.30, pentru a urmări „Jocul dragostei și al întâmplării“, de Pierre de Marivaux, în regia lui Ovidiu Lazăr. Spectacolul este o producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ din Iași și are o durată de o oră și 35 minute.

De asemenea, duminică, de la ora 21.30, la „Soveja“ va avea loc o cu gala de operetă „Astă-seară cântă Leonard“, în regia lui Adrian Mărgineanu, susținută, de Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard“ din Galați. Gala se desfășoară pe parcursul unei ore și jumătate.

Citește și:

Se redeschide Teatrul de Vară „Soveja“ din Parcul Tăbăcărie

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *