Peste 250 artiști, înscriși la Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu“

Muzeul de Artă Constanța omagiază personalitatea regretatului său director Doina Păuleanu (29 martie 1948-23 decembrie 2020) printr-o bienală națională de pictură care îi poartă numele.

Aflată la prima ediție, Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu“ se desfășoară în perioada 1-31 iulie, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Interesul mare pe care l-a trezit această manifestare este demonstrat de numărul mare de artiști înscriși la Bienală, peste 250. Dintre aceștia, au fost selectați doar 100, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, prezenți în expoziția bienalei cu 100 lucrări.

Evenimentul, primul de acest gen din Constanța, omagiază una dintre cele mai remarcabile personalități ale vieții culturale din Constanța, dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, director al Muzeului de Artă, în perioada 1990-2020 și cetățean de onoare al județului Constanța. Doina Păuleanu a avut o contribuție importantă la promovarea artei românești, precum și la prezervarea și valorificarea patrimoniului Muzeului de Artă Constanța“, au transmis reprezentanții Muzeului de Artă Constanța.

Deschiderea evenimentului va fi precedată de concertul-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor“, susținut de baritonul Ștefan Ignat și pianistul Remus Manoleanu. Conform gazdelor, în program se regăsesc fragmente din monumentala operă „Oedipe“, Sonata pentru pian op. 24, nr. 1 și „Languir me fais“ din Ciclul „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot“.

Organizatorii atrag atenția că intrarea se va face în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor de distanțare socială și a măsurilor necesare prevăzute de legislația în vigoare referitoare la pandemie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *