„Palatul Reginei“, o expoziție-manifest organizată de ziarul Info Sud-Est

„Palatul Reginei“ este numele expoziției pe care ziarul Info Sud-Est, preocupat de soarta monumentelor de patrimoniu dobrogene, o va organiza la Mamaia și la Constanța, în perioada 18-20 iulie, cu sprijinul Asociației Tomis Antidrog Constanța.

Joi, 18 iulie, între orele 17.00 și 22.00, și vineri, în intervalul orar 11.00-22.00,  expoziția va fi deschisă în fața Palatului Regal din Mamaia. Sâmbătă, 20 iulie, aceasta va fi mutată pe terasa Hotelului Intim (str. Nicolae Titulescu, nr. 9), începând cu ora 17.00.

„Expoziția este organizată pentru ca oamenii să afle povestea unuia dintre cele mai negre episoade de distrugere a patrimoniului cultural și istoric de la malul mării, pentru a înțelege că un asemenea dezastru poate fi reparat doar prin implicare și neuitare și pentru a conștientiza că niciun alt monument istoric din Constanța nu trebuie să mai aibă, vreodată, aceeași soartă.

Expoziția face parte din campania ziarului Info Sud-Est de informare și conștientizare a situației în care se află Palatul Regal din stațiunea Mamaia, construit la inițiativa Reginei Maria, între 1924-1926, și adus în stadiul de ruină după ce a fost transformat în club și exploatat sălbatic și fără respectarea legii, apoi incendiat“, spun organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *