O nouă performanță pentru „Ţărm de mare“, revista Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart“ Constanţa

„Ţărm de mare“, revista Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart“ din Constanţa, a fost distinsă, pentru a treia oară consecutiv, cu titlul de Laureată la etapa naţională a Concursului Naţional de Jurnalism şi Reviste Şcolare, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, obținând cel mai mare punctaj la categoria gimnaziu.

„De asemenea, revista şcolii noastre a fost distinsă cu Premiul I şi un Premiu Special pentru cel mai bun interviu la Concursul de Reviste Şcolare «Aproape de voi», organizat de Liceul Teoretic «Nicolae Bălcescu» Medgidia, din Calendarul Activităţilor Educative Naţionale… Le mulţumim tuturor celor implicaţi în acest efort de echipă; am izbutit, în 2016, 2017 şi 2018, să oferim, prin intermediul revistei «Ţărm de mare», cea mai frumoasă imagine a şcolii noastre cu nume de scriitor.Premiile pentru creaţie literară sau artă plastică obţinute de elevii noştri în toţi aceşti ani, în română, engleză sau franceză, s-au înscris, firesc, în acest proiect colectiv ce îmbogăţeşte, alături de cultura voluntariatului, blazonul şcolii noastre. În acest context, apare firesc debutul elevei Duminică Simona-Ingrid (8 B), la 14 ani, simultan în două reviste literare, Ex Ponto din Constanţa şi Mozaicul din Craiova – o performanţă remarcabilă pentru tânăra scriitoare, de care nu doar dirigintele ei (n.r. – prof. dr. Mădălin Roșioru) e tare mândru! Dar ucenicia şi-a făcut-o în revista «Ţărm de mare» – şi nu e singura. Destine de excepţie se vor înălţa de pe băncile Şcolii 18. Foarte probabil, semnele lor timpurii se vor regăsi şi în paginile revistei noastre…“, se arată pe blogul Şcolii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart“ din Constanţa.

Revista „Țărm de mare“ apare în fiecare an școlar, într-un număr dublu, articolele fiind scrise în română, franceză și engleză. Colectivul care coordonează apariția publicației este format din: director Loredana Busuioc, informatician Mihaela Vîntu și consilierul de imagine prof. dr. Mădălin Roșioru.

Arhiva revistei (cu excepția celui mai recent număr, care va fi postat în curând) poate fi „răsfoită“ aici.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *