Neplăcerile toamnei cu plimbări la mare se tratează

Toamna este anotimpul deschiderii stagiunilor, dar și sezonul răcelilor și al gripelor care de multe ori îl ține acasă, departe de spectacolele preferate, pe cel care obișnuiește să își ia porția de cultură săptămânală venind la teatru. Pentru că nu este nimic mai neplăcut, în timpul unui concert sau unui spectacol de teatru sau operă, decât un strănutat, o tuse insistentă sau un nas înfundat. Deși este scuzabil până la un punct, ci  clar nu e la fel de lipsit de respect ca soneria sau vibrațiile unui telefon, ori vorbitul tare cu „vecinul“ din sală.

Când răcelile sau problemele respiratorii sunt frecvente, weekend-urile din sala de spectacole sunt compromise. Există însă și vești bune pentru cei care doresc să țină departe de ei răceala cu tot alaiul ei de simptome.  Un leac la îndemână, mai ales pentru cei care stau la mare: o cură marină cu aerosoli. Vestea bună este că se face indiferent de anotimp și de vreme. Însă cele mai eficiente sunt curele sub formă de plimbări de 30 de minute, pe malul mării. Acestea se pot realiza la primele ore ale dimineții, orele 06.00-07.00, sau seara, după asfințit. Ideal ar fi ca locul ales pentru plimbări să fie unul unde valurile se sparg de țărm, de stânci sau de dig. Pentru constănțeni, ideală ar fi faleza Cazinoului. Aerosolii de mare, care stimulează imunitatea și tonifică aparatul respirator, conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, calciu. Conform specialiștilor, prin cura heliomarină se stimulează răspunsul organismului în fața alergenilor, prin eliberarea de cortizol, un hormon care scade inflamațiile mucoasei nazale și bronșice și fluidifică secrețiile produse de acestea. Pentru a fi eficientă, o cură ar trebui să dureze  minimum 10 zile. Aerosolii marini sunt buni și pentru persoanele care suferă de astm. Buni pentru sănătate sunt și aerosolii de pădure.

Pentru cei care nu stau la mare sau mersul pe plajă dimineața și seara li se pare, din păcate, prea periculos – pentru că, mai ales toamna sau iarna, e un risc prea mare a merge dis-de-dimineața sau după asfințit pe plajele pustii, chiar și însoțit(ă) – există varianta care nu presupune astfel de riscuri: terapia la domiciliu. O terapie cu un nebulizator profesional sau cu un aparat aerosoli silențios. Cu precizarea că aceasta trebuie făcută doar la recomandarea medicului. Și chiar dacă niciun aparat de pe lume nu reușește să producă aerosoli atât de binefecători precum îi produce marea, cei care nu au încotro și trebuie să folosească un nebulizator profesional trebuie să știe că există mai multe modele. Unele sunt mai voluminoase și mai… gălăgioase, dar au avantajul că pot vaporiza orice tip de substanță. Altele sunt (mai) silențioase și portabile, dar au limite în ceea ce privește substanța aerosolizată. Dacă doriți să aflați care sunt specificațiile, avantajele și dezavantajele fiecărui tip de aparat de aerosoli, puteți accesa link-ul: https://kamou.ro/nebulizator-ultrasunete-compresor-sau-tehnologie-mesh/.

Însă trebuie reținut că folosirea aerosolilor artificiali se face în combinație cu diferite substanțe medicamentoase, prescrise de medic, care vor ajunge la nivelul căilor respiratorii, fiind inhalate cu ajutorul unei măști.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *