„Marele Război la Porțile Constanței“, azi în zona istorică

Constănțenii sunt invitați la o întâlnire inedită cu istoria în această zi, începând cu ora 15.00, când va debuta evenimentul „Marele Război la Porțile Constanței“, o reconstituire istorico-artistică a luptelor armatei române cu armata germano-bulgară din Primul Război Mondial.

Organizatorii nu vor ține cont întocmai de toate detaliile istorice, însă promit uniforme spectaculoase, arme şi efecte speciale.

Constănțenii vor asista la trei momente de luptă. 

Primul va avea loc în fața fostului Palat Regal (fosta clădire a Curții de Apel), acolo unde Armata Română va alunga Armata Germano-Bulgară.

Apoi, Armata Germano-Bulgară se va retrage către „Palatul Poștei“, actuala clădire a Muzeului de Artă Populară.

În fața muzeului, vor avea loc scene de luptă. După eliberarea „Palatul Poștei“, Armata Română va arbora în balconul muzeului drapelul Regatului României.

Apoi, Armata Germano-Bulgară, urmărită de Armata Română, se va retrage pe Bulevardul Tomis în direcția Piața Ovidiu. Pe acest traseu vor avea loc mai multe scene de luptă.

Cel de-al treilea moment se va desfășura în Piaţa Ovidiu, la final având loc defilări spectaculoase cu torțe.

Înainte de începerea luptei, asociațiile şi reprezentanții minorităților etnice din Constanța vor avea un moment de prezentare a costumelor tradiționale, în Piața Ovidiu.

Evenimentul este organizat de către Asociația Culturală Tomis și Andrei Neagu (ArtAntik Gallery), în parteneriat cu mai multe asociații și parteneri privați din Constanța, dar și cu autoritățile locale.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *