Mail Art – „Fragmente din trecut“, expoziție online la Facultatea de Arte

Unde este farmecul comunicării de altădată, ne întrebăm parafrazându-l pe Francois Villon? Artista dr. Sînziana Romanescu, conferențiar la Facultatea de Artă din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, împreună cu invitatele sale, lect. univ. dr. Lelia Rus, Mihaela Ciustea și Cristina Costea, și-a propus să răspundă la această întrebare aducând în prim-plan „Fragmente din trecut“.

afis fragmente din trecut

Altfel spus, expoziția personală a Sânzianei Romanescu prezintă intervenții plastice, în tehnica mixtă, pe plicuri și cărți poștale filatelice cu subiect istoric.

Expoziția „Fragmente din trecut“ va putea fi văzută pe 24 ianuarie, de la ora 20.00, pe canalul de Youtube al Facultății de Artă.

Comunicarea a îmbrăcat, de-a lungul timpului, multe forme, iar cele mai cunoscute au fost, sunt și vor fi scrisorile și cărțile poștale. Împreună cu plicurile, timbrele şi diferitele feluri de hârtie cu variatele ei texturi și cromatici, scrisorile și cărțile poștale au traversat istoria, ca receptori și emițători ai comunicării, transformându-se în artă. Mail Art este o mișcare artistică, la nivel global, care conectează cele două domenii, în scopul estetizării comunicării, pe baza atât de binecunoscută a accesoriilor poștale. Pentru a nu uita această artă și pentru a readuce în memoria colectivă ideea de comunicare tradițională, vă invită la expoziția personală «Fragmente din trecut» avându-i ca invitați pe lect. univ. dr. Lelia Rus, Mihaela Ciustea şi Cristina Costea“, spune conf. univ. dr. Alina Cristea.

Curatorii expoziției „Fragmente din trecut“ sunt conf. univ. dr. Sînziana Romanescu şi conf. univ. dr. Ovidiu Felipov.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *