La Constanța, începe Festivalul Filmului Francez

Festivalul Filmului Francez, ajuns la cea de-a 27-a ediție, vine și la Constanța, în perioada 23-26 martie, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Cele patru proiecții incluse în program – „Les enfants des autres”, „L’innocent”, „Petite nature” și „Saint Omer” – sunt concentrate pe parcursul a trei zile: joi, vineri și duminică. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Tichetele se pot procura de la casieria Centrului „Jean Constantin” sau online, de pe cinemagia.ro.

„Les  enfants des autres”, regizat de Rebecca Zlotowski, spune povestea unei femei, Rachel Friedmann, care nu poate avea copii, dar se atașează de fiica iubitului său, Ali. Proiecția are loc joi, de la ora 17.30.

Tot joi, dar de la ora 19.30, cinefilii sunt invitați la o comedie:„L’innocent”, de Louis Garrel, despre un bărbat care încearcă să facă orice ca să o împiedice pe mama sa să se căsătorească.

Vineri, de la ora 18.00, va avea loc proiecția dramei „Petite nature”, de Samuel Theis („Un copil sensibil”) despre un băiat de zece ani, Johhny, deosebit de inteligent și sensibil a cărui viață începe să se schimbe când îl întâlnește pe noul său profesor, domnul Adamski.

Tot dramă este și „Saint Omer“, filmul regizat de Alice Diop, programat duminică, la ora 17.30. Filmul le  are în prim-plan pe scriitoarea și profesoara de literatură Rama și pe imigranta senegaleză Laurence Coly, acuzată că și-a ucis fiica.

Prin alegerea temei din acest an, „Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea“, organizatorii și-au propus să-și arate sprijinul pentru cinematografele din România, „care se află de mulți ani într-o situație dificilă”.

Anul acesta, Festivalul Filmului Francez se desfășoară în perioada 16-23 martie. Este organizat de Institutul Francez din România la București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara și co-organizat de: Centrul Municipal de Cultură Arad, Alianţa Franceză Braşov, Cinefeel Brăila, Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” Constanţa, Inspire Cinema Craiova, Arta by Cityplex Sfântu Gheorghe, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, Alianța Franceză Suceava și Asociaţia K’Arte Târgu Mureş.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *