„Iubirea (de cultură) se cere păzită: Despre instituțiile culturale românești de astăzi“

La exact un an de la incitanta conferință „Cultura sau culturi? Despre ce vorbim când nu ne înțelegem?“, prof. univ. dr. Mircea Vasilescu de la Universitatea din București revine în fața studenților și a colegilor de la Universitatea „Ovidius“, pentru a vorbi despre conferința cu titlul „Iubirea (de cultură) se cere păzită: Despre instituțiile culturale românești de astăzi“.

Întâlnirea cu acest „intelectual de carieră“, după cum l-a definit prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici pe colegul său, prof. univ.dr. Mircea Vasilescu, va avea loc  vineri, 24 mai, de la ora 12.00, în amfiteatrul Umberto Eco.

Evenimentul este organizat de aceeași „echipă“ din 2018: Facultatea de Litere, în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Universitară „Ioan Popișteanu“.

Conferința va fi urmată de lansarea cărții „Cultura română pe înțelesul patrioților“, apărută anul trecut la editura Humanitas. La evenimentul editorial vor lua cuvântul, din partea gazdelor, decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Cristina Tamaș, și președintele Filialei Dobrogea a USR, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *