Grecii din Constanța anilor 1850-1950, subiect de carte

În ajunul Zilei Dobrogei, constănțenii dornici să afle mai multe informații despre Constanța de altădată și rolul pe care l-au avut grecii la dezvoltarea orașului, sunt așteptați la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, la lansarea volumului „Grecii Constanței vechi“, semnat de dr. Constantin Cheramidoglu.

Evenimentul, programat duminică, 13 noiembrie, de la ora 11.00, în aula „Adrian Rădulescu“ se desfășoară sub egida Comunității Elene „Elpis“ din Constanța.

Volumul prezintă, de-a lungul a nu mai puțin de 584 de pagini, informații deosebite și inedite despre membrii comunității elene din Constanța, de-a lungul unui secol, în perioada 1850-1950. Sunt prezentate portrete ale celor mai marcanți membri, precum și informații prețioase despre viața cotidiană și contribuția grecilor la dezvoltarea orașului modern, în diverse perioade. Cartea conține, de asemenea, documente și fotografii inedite, articole din ziarele vremii, toate acestea ajutând la o mai bună înțelegere a rolului deosebit de important avut de comunitatea elenă din localitate“, precizează organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *