Final de septembrie la Teatrul de Stat Constanța

La o săptămână de la deschiderea stagiunii 2019-2020, cu premiera comediei amare „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, Teatrul de Stat Constanța invită publicul din nou în sala de spectacole, pentru a vedea trei spectacole din repertoriul curent al instituției de cultură.

„Cea mai frumoasă soție“

Vineri, 27 septembrie, de la ora 19.00, constănțenii se vor întâlni cu „Cea mai frumoasă soție“, descinsă din vodevilul francezului Eugène Labiche. Comedia în… alb-negru (la propriu), care amintește de filmele mute, în viziunea regizorală și senografică a lui Mihai Constantin Ranin, îi va (re)aduce pe scena constănțeană pe Florina Stănculeţ / Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu. „Cea mai frumoasă soție“ a intrat în repertoriul TSC în toamna lui 2016.

„Gaițele“

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 19.00, „Gaițele“ din clanul Dudulenilor se vor dezlănțui pe scena tomitană. Tragicomedia lui Alexandru Kirițescu, pusă în scenă de Lucian Iancu în 2012, le va avea în rolurile principale pe Dana Dumitrescu, în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei). Alături de ele vor evolua: Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

„Testosteron“

Luna septembrie se va încheia la Teatrul de Stat Constanța cu comedia „Testosteron“, după textul polonezului  Andrzej Saramonowicz. Spectacolul nerecomandat minorilor, din cauza limbajului licențios, este pus în scenă de regizorul Traian Șoimu și are o distribuție exclusiv masculină: Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip. Premiera a avut loc în martie 2018.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *