Festivalul Național „Plânge măicuța la cruce“ și-a desemnat câștigătorii

Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul Național Plânge măicuța la cruce“, organizat online de apreciata interpretă Elena Sima, profesor și etnolog, și-a propus ca și de această dată să aducă în prim-plan performanța interpretativă, dar și empatia față de semenii noștri aflați în suferință.

Cântecele trimise de către concurenți au fost fără acompaniament, acest lucru fiind specific cântărilor bisericești și au fost evaluate de un juriu alcătuit din profesioniști, din domeniul muzical-folcloric.

Sarcina juriului a fost una extrem de dificilă, deoarece în marea lor majoritate, participanții, unii dintre ei și din Dobrogea, s-au dovedit a fi foarte buni interpreți ai cântecului bisericesc.

Clasamentul etapei finale, la cea de-a doua ediție a festivalului „Plânge Măicuța la Cruce“, este următorul:

I – Daria-Bianca Mușat / Nerea Elena Fieraru

II – Doina Cârcinovului

III – Frații Moise

IV – Ștefania Iulia Mucea / Mariana Maloș

Sumele de bani strânse din donațiile concurenților  au ajuns la cazuri sociale, alese de organizatori și concurenți.

Și la această ediție a festivalului, Asociația „Dor de Dor – Elena Sima“ a reușit să reunească concurenți din toate județele țării,  acest concurs fiind un eveniment cultural de înaltă ținută, cu o bogată încărcătură emoțională și socială.

Juriul, prezidat de doctor muzicolog Roxana Gibescu, a fost format din Daniel Trifu, teolog, muzician și realizator de emisiuni, la Radio România Antena Satelor, și Gabriel Lungu, interpret de muzică populară și realizator de emisiuni la Radio Lumina.

Citește și:

Festivalul Național Concurs „Plânge măicuța la cruce“, în plină desfășurare

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *