Festivalul Județean „Bucuriile copilăriei“, un maraton de talent și creativitate, încununat cu zeci de premii

Școala Primară „Petre Ispirescu“ și Grădinița „Căsuța cu povești“ din Constanța au organizat, în perioada 8-11 aprilie, la Centru Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Județean „Bucuriile copilăriei“.

Festivalul cu tema „Călător în jurul lumii“ a fost structurat pe cinci secțiuni: Scenetă (nivel primar și preșcolar), Recitări (doar nivel primar), Pictură (nivel primar și preșcolar), Dans (doar nivel preșcolar) și Colț tematic (doar nivel preșcolar).

Cu excepția secțiunii Pictură, care s-a desfășurat la sediul instituțiilor organizatoare, toate celelalte secțiuni s-au desfășurat la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Juriul, prezidat de teatrologul Anaid Tavitian, a fost format din Dan Cojocaru, șef serviciu coordonare Centrul „Jean Constantin“,Liliana Moldoveanu, redactor Radio Constanta, Flavia Alexandra Petrov de la Casa Corpului Didactic Constanța și Anca Deaconu, artist plastic.

festivalul bucuriile copilariei 2019 juriu

La concurs au participat peste 300 de copii, iar premiile foarte numeroase (trofee, premiile I, II și III, plus mențiuni), acordate ex-aequo, au fost oferite pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă în parte.

Secțiunea Scenetă, nivelul preșcolar

La secțiunea Scenetă, nivelul preșcolar, Trofeul a ajuns la Grădinița „Căsuța din pădure“ (coordonatori Andrei Cantaragiu și Iulia-Gabriela Enescu) pentru „Mare ți-e grădina!“, adaptare după „Prostia omenească“, de Ion Creangă.

Au mai fost acordate două premii I și câte un premiu II și III.

Secțiunea Scenetă, nivelul primar

La secțiunea Scenetă, nivelul primar, Trofeul a ajuns la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, pentru „Crăiasa Zăpezii“, de Hans Christian Andersen (coord. Adela-Ionica Ivan).

Au fost acordate cinci premii I, două premii II, un premiu III și o mențiune.

Secțiunea Recitări, nivel primar

La secțiunea Recitări, nivel primar, Trofeul „Bucuriile copilăriei“ a ajuns la Cristian Hercuș, elev în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ (coord. Lucica Buzenchi), pentru recitarea poeziei „În țara lui Mură-n Gură“, de Nina Cassian.

Au fost acordate 12 premii I, 11 premii II și 7 premii III și 16 mențiuni.

Secțiunea „Comoara din cufăr“, clasa pregătitoare

La secțiunea „Comoara din cufăr“, clasa pregătitoare au fost oferite 3 premii I, 5 premii II și 6 premii III.

Secțiunea Colț tematic

La secțiunea Colț tematic, Trofeul Festivalului Județean „Bucuriile copilăriei“ a ajuns la Grădinița Veseliei din Năvodari pentru „România“ (coord. Maria Gabriela Teca și Georgeta Ionescu).

Au mai fost acordate 3 premii I, 2 premii II și un premiu III.

Secțiunea Pictură, nivel preșcolar

La secțiunea Pictură, nivel Preșcolar, Trofeul a ajuns la Sara Toma de la Școala primară și grădinița „Colibri“ (coord. Alina Ciolmec).

De asemenea, au fost acordate 3 premii I, 3 premii II,  4 premii III și 25 mențiuni.

Secțiunea Pictură, nivel primar

La secțiunea Pictură, nivel primar, Trofeul „Bucuriile copilăriei“ a ajuns la Melek Esra Sadac de la Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ (coord. Manuela Aioanei).

Au mai fost acordate 7 premii I, 7 premii II, 9 premii III și 57 mențiuni.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *