Festival de Cultură şi Gastronomie Turcească în Piaţeta Cazino din Mamaia

Pasionații de experiențe gastronomice, dar și de ritmuri orientale sunt așteptați, în weekend, la Festivalul de Cultură şi Gastronomie Turcească „Türkart“, manifestare ce se desfășoară în Piaţeta Cazino din staţiunea Mamaia, timp de trei zile, între 23 și 25 august.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) şi cu sprijinul Primăriei Constanţa, se va deschide vineri, 23 august, de la ora 18.30 cu un program de muzică militară turcească oferit de fanfara Mehter. Apoi pe scenă vor urca Edvin Eddy şi EdyBand.

La ora 20.00, ansamblul folcloric Delikanlılar al UDTR va susţine un program de dansuri tradiţionale turceşti din zona Mării Negre, după care vor oferi  recitaluri artiştii: Serkan Eruysal (Turcia), Amna (România), Deniz Cem (Turcia) şi Anda Adam (România).

Sâmbătă, 24 august, de la ora 18.30, pe scena din Piațeta Cazinoului vor urca: fanfara Mehter și Semazen, Claudia Pavel, Deniz Cem, Serkan Eruysal şi ansamblurile folclorice Delikanlılar şi Techir. Seara se va încheia cu un recital susținut de binecunoscutul artist turc Yusuf Güney.

Duminică, 25 august, în ultima zi a festivalului, pe scenă vor urca, începând cu ora 19.00, ansamblurile folclorice Delikanlılar, Techir şi Iholu, precum şi Edvin Eddy şi EdyBand.

„Seara se va încheia cu o tombolă cu premii oferite de sponsorii festivalului şi cu un recital al artistului turc, Deniz Cem, cunoscut publicului din România, unde a mai susţinut concerte“, au precizat reprezentanții UDTR.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *