„Expoziție dulce“. De admirat și savurat cu gândul la Gustav Klimt

Asociația Culturală „Wild Art“, înființată de dr. Laura Stroe, propune, în luna septembrie, o nouă expoziție pe simezele virtuale ale Galeriei de Arte „Virgil Coman“: „Expoziția dulce. Creator de cofeturi-Alexandra Cazacu“.

„Am descoperit-o pe Alexandra Cazacu acum patru ani, printre multitudinea de oferte ale Țăranilor Dobrogeni. Mi-au plăcut prăjiturile ei și îmi amintesc prima mea interacțiune cu ea și creațiile sale. O cutie dichisită cu bucăți de ciocolată de casă, îmbietoare și delicioase, decorate cu fire mov de lavandă. De admirat sau de mâncat, asta m-am întrebat atunci… Apoi totul a devenit o istorie frumoasă pană astăzi, când m-am gândit că Alexandra Cazacu este chiar mai mult decât crede ea, este o creatoare de cofeturi și în viziunea mea o văd un fel de Gustav Klimt al cofetăriei.

Deși acum este deprinsă cu variate tehnici ale cofeturilor, Alexandra Cazacu nu a părut ca având stângăcia unui începător nici măcar când era începătoare în ale dulcegăriilor.

O creatoare de cofeturi

Dacă ar fi să vorbesc despre prăjiturile sale ca despre veritabile creații, aș spune că stilul grafic, cromatica și gustul au stârnit aclamații, dar și controverse.  Alexandra Cazacu poate fi consemnată ca o adevărată creatoare de cofeturi, un artist ce a deschis drumul către o cofetărie a alegoriilor fermecător de poetice, mai mult sau mai puțin înțelese dar cu un gust remarcabil subtil și intens în același timp.

Cine vrea să o cunoască pe Alexandra Cazacu să-i privească atent creațiile, să le savureze întâi cu ochii apoi să-și desfete papilele gustative, să afle astfel cine este. Pentru că o asemăn în creațiile sale dulci cu cele ale ale artistului Gustav Klimt, cred despre ea, la fel cum se credea despre marele artist că se poate număra printre artiştii (cofetari) care nu mai sunt supuşi modei, fascinând orice privitor sau degustător“, spune președintele „Wild Art“, dr. Laura Stroe.

Despre creațiile sale dulci, Alexandra Cazacu spune „Cam așa  s-ar traduce la mine respectul pentru clienți, calitate și transparență. Folosesc o mie de păstăi de vanilie în câteva luni, frișcă  franțuzească,  ciocolată, de fiecare dată cea mai bună, cacao despre care se spune ca e cea mai bună din lume, de pe singurele plantații de cacao din Venezuela și Cuba. Cei care mă cunosc știu deja asta, cei care nu mă cunosc sunt invitați să o facă. Pun mult suflet în ceea ce fac, depun un efort intens, asigur calitate și un «tablou» demn de admirat și savurat“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *