Center of the Arts Kuwait, condus de Stela Cocârlea, în premieră, pe podiumul unui festival de dans din România

Center of the Arts Kuwait este locul în care se comunică cel mai bine prin intermediul dansului, sub îndrumarea coregrafei Stela Cocârlea din Constanța. Când l-a fondat, devenind primul director, în noiembrie 2013, Centrul Artelor avea doar doi cursanți, iar din ianuarie 2019, de când Stela Cocârlea a lăsat din nou Constanța pentru Kuwait, numărul celor care doresc să comunice prin dans a crescut considerabil.

„Copiii din Kuwait sunt talentați și vor să se exprime ca orice copil din această lume prin limbajul comun, cel al dansului, care nu cunoaște granițe, bariere sau culturi diferite“, spune Stela Cocârlea.

Dacă în urmă cu 5 ani, în martie 2014, ieșea în fața publicului din Kuwait cu „Once Upon a Dream“, un spectacol care a schimbat mentalități, cu numere coregrafice de la clasic și contemporan la tradițional, pe care l-a încheiat, ea însăși, cu „Ciocârlia“, pe muzica lui Gheorghe Zamfir, anul acesta, pe 30 martie, a creat regia și coregrafia pentru „Art Street Around the World“, în care Franța a fost sursă de inspirație. Și acest spectacol, la care au participat și reprezentați ai Ambasadei Franceze, a fost un succes fiind apreciat pentru emoția creată prin sincretismul artelor: pictură, muzică live și balet.

center of the arts kuwait art street around the world

Recent a fost invitată să participe, în calitate de membru al juriului, la Festivalul de Dans „Instinct“, organizat de „Asociația Instinct Dance – Alice-Constantina Lazăr“, care s-a desfășurat pe 9 iunie, la Palatul Național al Copiilor. Nu a venit singură, ci a fost însoțită de eleve de la Center of the Arts Kuwait. O premieră pentru ambele țări, deoarece este prima dată când copii din Kuwait au participat la un concurs de dans în România, antrenați fiind de o româncă.

center of the arts kuwait stela cocarlea

Efortul și pasiunea pentru dans au fost răsplătite și s-au concretizat în: Premiul „Best Moment“, pentru numărul „Rossini Card”, coregrafiat de Stela Cocârlea, Premiul I, Dans Contemporan, pentru Yasmeen Marafie, la categoria de vârstă 16-25 ani, o mențiune, la Dans Contemporan și Premiul I pentru expresivitate, ambele acordate micuței Jude Fanad Al Tukhaim.

După aceste performanțe, directorul Center of the Arts s-a întors în Kuwait alături de elevele sale, pentru a pregăti un mare spectacol care va purta inconfundabila semnătură Stela Cocârlea.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *