Biblioteca Municipală Medgidia sărbătorește 70 de ani de existență

Cu prilejul ‎Zilelor Europene ale Patrimoniului, dedicate anul acesta cărților, Biblioteca Municipală MEdgidia sărbătorește vineri, 13 septembrie, cei 70 de ani de la înființare (1949-2019).

În programul aniversar sunt incluse o serie de manifestări: un atelier de semne de carte (ora 10.00), prezentarea de carte „Poveștile Mării Negre“, de Cristian Cealera, invitat al evenimentului alături de scriitorul și publicistul Ovidiu Dunărean (ora 11.00).

Din seria manifestărilor mai fac parte: premierea cititorilor „Fun Book“, un moment poetic și muzical, expoziția de carte „Comori de carte veche“ și expoziția anuală de fotografie a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Evenimentul aniversar este organizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ Medgidia.

Ediția 2019, a XXVII-a, a Zilelor Europene ale Patrimoniului, este dedicată cărții, în contextul Legii nr. 357/2018 pentru instituirea anului 2019 ca „Anul Cărții“ în România. Cu acest prilej, pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale, se precizează că „bibliotecile judeţene din oraşe sau din mediul rural sunt invitate să organizeze evenimente de prezentare a instituţiilor lor, a patrimoniului bibliofil, atât prin intermediul lecturilor publice, cât și prin alte modalităţi atractive de transmitere a cunoştinţelor despre patrimoniul construit, patrimoniul mobil şi patrimoniul imaterial din zonă“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *