Acces gratuit la muzeele constănțene din municipiu și din județ

Deși muzele constănțene, cu o singură excepție (Muzeul de Artă Populară are program zilnic) sunt de obicei închise lunea și marțea, de această dată, pe 24 ianuarie,  zi liberă în care se evocă Unirea Principatelor Române, sunt deschise și se pot vizita gratuit.

Așadar, în această marți, Muzeul de Artă și secțiile sale, Muzeul de Sculptură „Ion Jalea“, situat la doi pași de mare,  lângă Catedrala „Sfinții Petru și Pavel“, precum și Muzeul de Artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din Topalu pot fi vizitate gratuit, între orele 09.00-17.00.

Deschis, în același interval orar, va fi și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, precum și Complexul Arheologic Histria, Complexul Muzeal Tropaeum Traiani Adamclisi, Muzeul Carsium Hârşova și Complexul Arheologic Capidava, accesul publicului fiind liber.

Și Muzeul Național al Marinei Române organizează, pe 24 ianuarie, Ziua Porților Deschise, între orele 10.00-16.00, prilej cu car pot fi vizitate expoziția permanentă și expoziția foto-documentară „Marina Regală a României în cel de-Al Doilea Război Mondial”, deschisă la etajul I al instituției.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *