„Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“, din weekend, în Parcul Tăbăcărie

Constănțenii care au dus dorul serilor de teatru de pe malul Lacului Tăbăcărie, din luna august, au din nou motive de bucurie: cea de-a III-a ediție a „Serilor de teatru la Pontul Euxin“, îmbogățită din belșug cu muzică bună, e gata de start. 

Evenimentul se va desfășura, și anul acesta, în locul atât de îndrăgit de către constănțenii care au petrecut aici clipe de desfătare în compania muzei Thalia: la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. Startul se va da vineri, 6 august, de la ora 21.00, iar festivalului i se va pune punct final în seara de 29 august. Întâlnirile vor avea loc în serile de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 21.00.

Cea de-a III-a ediție a festivalului „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“ va avea, în premieră, un caracter competițional aducând pe scenă patru spectacole susținute de studenți la patru universități la care se învață arta actorului, din Constanța, Iași, București și Târgu Mureș.

Cele patru spectacole, presărate de ateliere de lucru cu public, se vor desfășura în primul weekend al festivalului, celelalte trei fiind dedicate profesioniștilor, care nu se vor confrunta.

Conform organizatorilor, festivalul se desfășoară după următorul program:

Vineri, 6 august, de la ora 21.00, este programat spectacolul Universității „Ovidius“ Constanța, urmat de la ora 22.30 de un atelier cu public susținut de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Sâmbătă, 7 august, de la ora 21.00, în concurs intră spectacolul Universității de Arte din Târgu Mureș, urmat de la ora 22.00, de reprezentația celor de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Seara de sâmbătă se încheie cu un atelier cu public susținut de oaspeții de la Târgu Mureș.

Duminică, 8 august, de la ora 21.00, va avea loc spectacolul susținut de studenții de la Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, urmat de un atelier cu public. Primul weekend cu teatru la Pontul Euxin se va încheia cu gala de premiere.

Vineri, 13 august, de la ora 21.00 – „Fata din curcubeu“(București) / „Târguială cu bucluc“ (Constanța)

Sâmbătă, 14 august, de la ora 21.00 – „Poveste din Bucureștiul de odinioară” – Concert Miruna Ionescu și Taraful

Duminică, 15 august, de la ora 21.00, „Emigranții“ – Teatrul Mic București

Vineri, 20 august, de la ora 21.00 – „Ivan“ – Teatrul din Stejari Iași

Sâmbătă, 21 august, de la ora 21.00 – „Viață conjugală anormală“ – București

Duminică, 22 august, de la ora 21.00 – „Soț de vânzare” – București

Vineri, 27 august, de la ora 21.00 – Concert muzică ușoară românească

Sâmbătă, 28 august, de la ora 21.00 – Concert Mihalache Band

Duminică, 29 august, de la ora 21.00 – „Actrițele“ – Constanța

Festivalul „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin” este un proiect de Interes General Finanțat din Fonduri Nerambursabile, fonduri alocate prin contractul de finanțare nerambursabilă nr. 146224/23.07.2020. Valoarea totală a proiectului este de 280.000 lei.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *