„Lumea poveștilor“, un minunat musical, la Festivalul Iernii

În lumea poveștilor nemuritoare este minunat la orice vârstă, deoarece acestea, scrise sau rostite, sunt mereu izvor de înțelepciune și exemple pozitive și/sau negative de conduită.

Iar când toate peripețiile prin care trec personajele de poveste sunt narate și cântate, mesajul ajunge mai ușor la public. De acest lucru se conving cei care umăresc musicalul „Lumea poveștilor“, realizat de Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța, cu o regie de Daniela Vitcu, pe un text de Carmen Aldea Vlad, muzică, de Alexandru Neș și mișcare scenică, de Alice Safta.

Lumea povestilor ursul pacalit de vulpe

 

Cel care introduce publicul în atmosfera plină de povețe a poveștilor românești este naratorul, interpretat de Catinca Hanțiu, secondat de ceata lui Triplici (Deniz Suliman, Laura Purcea și Andreea Rusu) și Ceata lui Ciuri Buri (Andra Vlad, Bianca Dumitru și Talida Menamet), care amintesc publicului de jocurile copilăriei, precum „Piua-piua“ și „Baba-oarba“.

„Sunt povești educative, unele chiar distractive din care veți învăța cum trebuie a vă purta“

„Lumea poveștilor“ poartă publicul prin nemuritoarele povești ale lui Ion Creangă: „Ursul păcălit de vulpe“, „Punguța cu doi bani“ și „Fata babei și fata moșneagului“, prezentând, totodată, o variantă a poveștii Ilenei Cosânzeana. Sunt, după cum spune și naratorul „exemple pozitive, unele chiar negative, din care veți învăța cum trebuie a vă purta. A minți e un păcat, a fura e condamnat, păcălind vă păcăliți, fiți atenți să nu greșiți!”. Ascultându-le, veți afla că „urciorul nu merge de multe ori la apă“, „bine faci, bine găsești“ sau veți afla că binele, dar și răul se plătesc mai devreme sau mai târziu.

Lumea povestilor festivalul iernii 2019

 

Din distribuția spectacolului mai fac parte: Clara Giuvelechian – Vulpea și Sfânta Vineri, Iulian Ene – Ursul, Alexandru Agafiței – Cocoșul și Împăratul, Denisa Todireanu – Fata Babei, Gabriela Dumitrache – Fata Moșului, Loredana Adăscăliței – Ileana Cosânzeana, Edoard Petre – Făt-Frumos, Deniz Suliman – Boierul, Laura Purcea Vizitiul, Bianca Dumitru – Fata cea mare și Andra Vlad – Fata mijlocie.

În „Lumea poveștilor“ sunt invitați constănțenii, de toate vârstele, părinți, bunici, mătuși, frați mai mari și mai mici, vineri, 3 ianuarie, de la ora 18.00, la Festivalul Iernii, eveniment care se desfășoară în perioada 6 decembrie-12 ianuarie, în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie.

Spectacolul a mai fost prezentat pe scena Festivalului Iernii pe 20, 27 și 28 decembrie și va mai fi prezentat o dată, vineri, pe 10 ianuarie, de la ora 18.00.

Festivalul Iernii 2019 este un eveniment organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“ și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *