„Ignat. Ritualuri străvechi“. Expoziție vizuală 4×4

Peste o sută de artiști români vor expune mai mult de 200 de lucrări de artă vizuală în spațiul Art Gallery Constanța, din Tomis Mall, etajul II, în cadrul expoziției de artă vizuală „Ignat. Ritualuri străvechi“.

Vernisajul este programat chiar în ziua de Ignat, atunci când are loc tăierea rituală a porcului, vineri, 20 decembrie, de la ora 13.00.

„Manifestarea de artă vizuală și culinară a fost gândită ca un prilej de întâlnire între amatori de frumos și creatori de artă, în debutul sărbătorilor de iarnă. Expoziția este practic o bucurie vizuală și o bucurie a gustului, un prilej de apropiere și de petrecere între artiști și publicul amator de artă.

Acest eveniment inedit a fost gândit de profesorul universitar dr. Florin Stoiciu, unul din maeștrii gravurii românești, care activează la Universitatea Ovidius din Constanța și care a lansat o provocare pentru foștii și actualii săi studenți (ca demers pedagogic), pentru foștii săi profesori, dar și pentru mari artiști din România.

În istoria artei în general și în istoria gravurii în special, au existat perioade când artiștii, din lipsa materialelor, realizau pe suprafețe foarte mici adevărate capodopere de artă vizuală.  Sunt celebre gravurile lui Rembrandt, ale lui Jaques Callot sau Theodor Aman, realizate pe bucăți de metal foarte mici procurate cu greu de la fierarii din acele vremuri. Acest gen de provocare a lansat-o și Florin Stoiciu în expoziție și începând de vineri, 20 decembrie, puteți vedea rezultatul: cum poți realiza adevărate opere de artă într-o lucrare de numai 4×4 cm, sau pe module de 4×4 cm, cât de mare este creativitatea și măiestria artiștilor noștri. Alături de studenți sau masteranzi expun  nume mari și foarte mari din arta din România, multipli premiați atât la noi, cât și în afara granițelor țării: sculptori, pictori, ceramiști, caricaturiști, designeri, graficieni“, spun organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *