Final de martie la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână și de lună, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole pentru a se relaxa în compania muzei Thalia.

Weekend-ul teatral se deschide vineri, 29 martie, de la ora 19.00, cu „Menajeria de sticlă“, de Tennessee Williams, în regia Dianei Mititelu și scenografia lui Titus Ivan, spectacol care a avut premiera în 2015.

În rolurile principale vor evolua Nina Udrescu, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc și Andrei Cantaragiu.

„Încărcătura autobiografică a textului este mai mare decât în orice altă piesă a lui Tennessee Williams. Căci numele real al autorului este Thomas, același cu numele personajului interpretat de Marian Adochiței, al mamei sale este Amanda, ca al mamei din piesă, interpretată de Nina Udrescu, iar pe sora autorului, instabilă psihic, o chema Rose, care se dovedește a fi un fel de supranume al personajului Laura, interpretat de Lana Moscaliuc“, menționează reprezentații TSC.

„Cea mai frumoasă soție“

Seara de sâmbătă îi este rezervată, începând cu ora 19.00, „Celei mai frumoase soții“ care a… urcat de mai multe ori, în acest an, pe scena constănțeană.

Comedia franțuzească a lui de Eugène Labiche a fost pusă în scenă pentru TSC, în premieră națională, în 2017, de către Mihai Constantin Ranin, care a realizat și scenografia alb-negru, dar și ilustrația muzicală.

Din distribuția spectacolului nerecomandat minorilor sub 14 ani fac parte: Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Craciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

„Inima Reginei Maria“

Duminică, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Inima Reginei Maria“, după un scenariu de Radu Aldulescu, în regia Alinei Hiristea, care a avut premiera în decembrie 2018.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța.

Decorurile pentru „Inima reginei Maria“ au fost realizate de Cosmin Hiristea, iar costumele, de Raluca Negoescu, muzica fiind semnată de Andreea VâțăDienes și Marius Roje. Mișcarea scenică a fost coordonată de Ibi Cristea, iar proiecțiile video au fost create de Iulia Pană.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *