Culorile Dianei Beatrice Onofrei

Simple, delicate, senine, uneori melancolice, compozițiile Dianei Beatrice Onofrei, realizate în culori vii, „crude“, precum verdele ierbii, au un farmec aparte. Acestea au fost reunite în prima sa expoziție personală, „First“, după cum indică și numele, găzduită online de Galeria de Artă „Virgil Coman“, un proiect marca „Wild Art“.

Câmpurile „incendiate“ de maci cu corolele deschise, păpădiile din câmpuri de un verde crud ițindu-și puful spre orizontul în nuanțe de albastru ceruleum, pomii încărcați de floare și felinarele ce trimit cu gândul la China și Țara Soarelui-Răsare reflectă dragostea pentru natură a autoarei și pasiunea sa.

Pictura pentru mine înseamnă o eliberare, o evadare într-o lume numai a mea unde mă pierd în culori, idei și vise. Acolo îmi pot expune toate trăirile de peste zi. Având o crescătorie de 3500 de prepelițe, volumul de muncă este ridicat fiind numai eu și soțul meu, timpul este limitat, iar vacanțele aproape inexistente.

Pe lângă prepelițe, curtea noastră este casa pentru cinci căței, o pisică, un porcușor de Guineea, pești, multe găini, câteva rațe și gâscanul Costică, mascota casei. Îmi iubesc toate animalele și sunt o sursă de inspirație imensă. În fiecare zi plec de la ele obosită, dar în același timp plină de energia pozitivă, intru în casă și primul lucru pe care îl fac este să pun mana pe pensule.

Toate tablourile mele sunt colorate, luminoase, vii pentru că așa sunt și eu. Este o binecuvântare să iți petreci zilele între două lumi total diferite, dar care au în comun aceeași pasiune și dedicație venite din partea mea. M-aș bucura ca lumea să vadă și să simtă în tablourile mele speranța, iubirea și lumina, pentru că eu asta pun în ele și asta îmi doresc să împart lumii“, spune Diana Beatrice Onofrei.

„De la Prepelița Veselă la artă, în aparență, este o mare distanță“

Despre lucrările pictoriței din Valu lui Traian, președintele Asociației Culturală „Wild Art“, dr. Laura Stroe, spune: „Pe Diana Beatrice Onofrei am cunoscut-o acum câțiva ani prin intermediul microfermei de prepelițe pe care o deține împreună cu soțul său. Întâi le-am achiziționat produsele gustoase, după care am descoperit-o pe Diana ca artist ce picta cu pasiune în liniștea curții sale. De la Prepelița Veselă la artă, în aparență, este o mare distanță, dar pasiunea este liantul ce le leagă, Diana transpunând în lucrările sale toate trăirile generate de munca sa zilnică. Artistul are o viziune aparte ce completează realitate într-un mod relaxant și o plastică explozivă. Este onorant să o consider pe Diana o descoperire artistică de suflet și să promovez arta sufletului ei transpusă pe pânză“.

Lucrările Dianei Beatrice Onofrei se pot admira atât pe simezele online ale Galeriei de Artă „Virgil Coman“, cât și pe pagina autoarei, Atrice Canvas Art.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *