Concert de muzică tradiţională românească cu Grigore Leșe și Taraful de Caliu

Stagiunea estivală Be.SAFE – BEstSummerArtFEst Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța, continuă în această duminică, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară „Soveja“, cu un concert de muzică tradiţională românească susținut de Grigore Leșe și Taraful de Caliu.

Concertul „De la Leşe la Caliu“ este oferit de Asociaţia „Antiqva“.

„Grigore Leșe este primul muzician de la noi care aadus în scenă, alături de el, artiști tradiționali din Iran, Siria, Armenia și Pakistan, demonstrând interferențele muzicilor străvechi din România și Orient. Muzica sa se regăsește pe coloana sonoră a mai multor filme de artă și documentare, din țară și străinătate. Atât prin concerte one-man show, cât și prin spectacole complexe, în care folosește grupuri vocale, trupe de teatru sau dans contemporan, Grigore Leșe propune o altă abordare a folclorului, prin întoarcerea la arhetip.

După mai bine de 30 de ani de turnee în jurul lumii, membrii fondatori din „Taraf de Haidouks” s-au întors acasă și au pornit un nou proiect – „Taraf de Caliu”. Muzicienii din Clejani sunt ultima generație de lăutari care duc mai departe această muzică tradițională din sudul României, care i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Sub arcușul magic al violonistului Caliu, haiducii au pornit din nou la drum. Printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul “The Man Who Cried”) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă. În anul 2002, muzicienii au primit premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa și Orientul Mijlociu“, spun organizatorii.

Biletele pot achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), deschisă de miercuri până duminică, inclusiv, între orele 09.00-12.00 și 16.00-21.00.

Tichetele pot fi achiziționate și de la casa de bilete a Teatrului de Vară „Soveja“, cu două ore înainte de începerea concertului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *