Bienala Națională de Pictură „Doina Păuleanu“ se încheie, pe 31 iulie, cu festivitatea de premiere

Prima ediție a Bienalei Naţionale de Pictură „Doina Păuleanu“ se apropie de final, lucrările celor 100 de artiști selectați putând fi admirate pe simezele Muzeului de Artă Constanța până sâmbătă, 31 iulie, zi în care este programat și finisajul expoziției.

Pe 31 iulie, începând cu ora 17.00, la finisajul expoziției se va face și premierea artiștilor câștigători ai bienalei.

Juriul, prezidat de criticul și istoricul de artă Luiza Barcan și format din prof. univ. dr. Cezar Atodiresei și conf. univ. dr. Mihai Sârbulescu de la Universitatea Națională de Arte București, a acordat trei premii și trei mențiuni.

Câștigătorul Premiul I este Andrei Rosetti, membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) Deva, cu lucrarea „Portocal în Redondo“, Premiul al II-lea îi va fi înmânat lui Alexandru Antonescu, membru al UAP Alba Iulia, pentru lucrarea „Vegetație“, iar Premiul al III-lea va ajunge la Silvia-Maria Stoica de la UAP București, pentru lucrarea „Dincolo de zid“.

Sorin Otînjac de la UAP Iași va primi Mențiune I pentru lucrarea „Animale metamorfozate“, Ioan Muntean din Sibiu a fost desemnat câștigătorul Mențiunii a II-a, pentru lucrarea „Is here“, iar Mențiunea a III-a îi va fi oferită lui Eduard Andrei Simion de la UAP București pentru cu lucrarea „Pruncul“.

Premierea câștigătorilor va fi însoțită de un moment artistic gândit de coregrafa Stelei Cocârlea. Va dansa Marius Marin, iar la pian se va afla Elena Gatcin cu vocea sa inconfundabilă.

Manifestare culturală desfășurată sub egida Consiliului Județean Constanța.

Bienala „Doina Păuleanu“ s-a bucurat de un interes crescut, dovadă stând cei peste 250 de artiști înscriși, dintre care au fost selectați doar 100.

Catalogul cu cele 100 de lucrări înscrise în competiție este disponibil online.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *