Actrița Mirela Pană a câștigat Trofeul Festivalului de Monodrame de la Bacău

Actrița Mirela Pană a câștigat Trofeul Festivalului de Monodrame de la Bacău. Un juriu format din criticul de teatru Călin Ciobotari, regizorul Vlad Cristache și actrița Katia Pascariu a vizionat cele 35 de spectacole în țară din care au fost alese 11 semifinaliste. În urma deliberării s-au acordat: Trofeul „Bacău Fest Monodrame“ 2021, „Premiul pentru cea mai bună actriță“ și „Premiul pentru cel mai bun actor“.

Trofeul „Bacău Fest Monodrame“ i s-a acordat Mirelei Pană, pentru rolul din spectacolul „Maria Tănase. O poveste“, regizat de Carmen Lidia Vidiu, aflat în repertoriul Teatrului de Stat Constanța.

Cu „Premiul pentru cea mai bună actriță“ a fost distinsă Alexandra Sorana Eșanu, pentru rolul din spectacolul „Medeea Redux“, o producție independentă a Facultății de Teatru și Film Cluj.

„Premiul pentru cel mai bun actor“ a ajuns la Lovas Zoltan, pentru rolul din spectacolul „One Wo (Man) Show“ de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Spectacolele câștigătoare vor putea fi urmărite online în perioada 5-7 noiembrie.

„«Maria Tănase. O poveste» a avut un an bogat. A fost jucat la Teatrul Național «I.L. Caragiale» din București în această vară, iar la sfârșitul lui septembrie a avut mare succes la Teatrul Național «Mihai Eminescu» din Chișinău, ca să nu menționăm numeroase reprezentații pe scena din Constanța.

Multe felicitări întregii echipe a spectacolului: actrița Mirela Pană, pianista Elena Gatcin, regizoarea Carmen Lidia Vidu, Cristina Baciu, realizatoarea elementelor multimedia, și Lăcrămioara Dumitrașcu – scenografie!“, au declarat reprezentanții Teatrului de Stat Constanța prin intermediul unui comunicat de presă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *