Workshop de desen cu emisfera dreaptă

V-a plăcut din copilărie desenul, dar credeți că nu aveați talentul necesar și nu ați mai exersat? Puteți să vă testați abilitățile printr-un curs inedit de desen cu emisfera dreaptă, care va fi susținut de un trainer oficial, Szalontai Mihály Gyopárka.

Formatorul a studiat la Budapesta tehnicile și exercițiile necesare predării cursului de desen cu emisferă dreaptă cu profesori acreditați în Statele Unite ale Americii, de unde a pornit această școală. În Ungaria, a organizat timp de un deceniu cursuri care au avut ca scop dezvoltarea și accesarea părții drepte a emisferei cerebrale, iar de  patru ani s-a reîntors în România pentru a preda.

Omul trăiește cu acel gând eronat, potrivit căruia nu ştie să deseneze, astfel temerile emisferei cerebrale stângi, gândirea ei logică, împiedică exprimarea creativităţii înnăscute. Calea cea mai uşoară de a te convinge despre creativitatea ta, durează numai 3 zile de workshop de desen cu emisfera dreaptă.

La finalul workshopului cursantul va deveni posesorul a patru abilităţi, iar cea de-a cincea va rezulta automat din cele patru. Abilitatea de a desena poate fi învățată de oricine, iar pilonul de bază ar fi viziunea artistică pe care o poți asimila în cadrul acestui curs unde vei învăța prelucrarea artistică a informației vizuale. Abilitatea de a desena, catalogată ca fiind mistică, are la bază capacitatea umană de a comuta starea obișnuită într-o altă stare vizual-receptivă și anume să trecem din modul emisferei stângi în modul emisferei drepte.

Desenul, pe lângă faptul că este util și interesant, deschide alte căi: dezvoltă capacitățile, crește stima de sine, dezvoltă capacitatea de a lua decizii și de a rezolva problemele, dezvoltă creativitatea. Exercițiile cursului de desen vizează dezvoltarea capacităților perceptive și nu tehnicile, astfel va apărea propriul stil valoros de desen“, spun organizatorii.

Portretul, în  prim-plan

În cadrul cursului se va aborda, printre altele, desenul de portrete,  „o temă potrivită pentru emisfera dreaptă specializată în recunoaștera fețelor și pe distingerea fină care asigură asemănarea. În al doilea rând desenarea fețelor ajută în întărirea simțului proporțiilor, deoarece proporțiile sunt partea integrantă a desenării portretului. În al treilea rând desenarea portretului este un exercițiu pentru ignorarea simbolismului înrădăcinat. În sfârșit, dar nu în ultimul rând realizarea portretului  oferă o adevărată plăcere și va demonstra în mod convingător emisferei stângi mereu critică posesia unor aptitudini pentru desen“.

Workshop-ul de desen cu emisfera dreaptă se va desfășura începând de vineri, 9 august 2019, între orele 16.00-21.00, pe 10 august  și 11 august, între orele 09.00-18.00. Locul de desfășurare a cursului va fi anunțat fiecărui cursant înscris. Înscrierile se pot face la adresa cursdedesen1@gmail.com și la numărul de telefon 0758482621.

Desenul, creativitate și creșterea stimei de sine

Acest curs oferă instrumentele necesare pentru exploatarea creativității și astfel putem intra într-o stare inventivă și plină de gânduri a minții. Dacă învățăm să pătrundem în acea parte a minții care întărește gândirea intuitivă și creativă, vom învăța ideea de bază a artelor vizuale, aceea de a așeza pe hârtie ceea ce vedem. Desigur afirmaţia «Practica ne face meşter mare» este adevărată,  dar fără o bază solidă nu putem construi nimic. În cadrul cursului cu emisfera cerebrală dreaptă în fiecare zi vom începe cu diferite exerciții și vom încheia ziua cu «o operă de artă».

Desenul cu ajutorul emisferei cerebrale drepte este o metodă care ajută cursantul în renuţarea la limitele interne și dă frâu liber creativității. Pe lângă asimilarea tehnicii, desenării cursanții își pot dezvolta personalitatea în mod semnificativ. În timpul activităților rezolvând sarcinile vom învinge inhibițiile «în fundal» pas cu pas.

Creativitatea nu se poate învăța deoarece aceasta este proprie fiecărei persoane, dar merită a fi dezvoltată. Odată ieșită la suprafață creativitatea se manifestă diferit de la o persoană la alta, nu poate fi un stereotip, de aceea nu există reguli stricte pentru participanţii cursului. Eu îți transmit ceea ce știu, tu îți alegi în funcţie de necesităţile tale, şi pe care ulterior o să le fructifici. În afară de creion, desenul necesită două lucruri foarte importante: răbdare și exercițiu. Răbdare, deoarece reprezentarea realistă necesită o aprofundare în detalii, o mai mare precizie și astfel avem nevoie de foarte multă răbdare pentru a putea observa ceea ce vrem să desenăm atât în totalitate cât și amănunțit, e nevoie de timp ceea ceea ce ne îndeamnă la răbdare.

La final vom avea o stimă de sine crescută. Mediul înconjurător este o oglindă, acest lucru se evidențiază și în cadrul desenului, dacă observăm un lucru negativ pe hârtie, îl schimbăm sau îl corectăm. La fel procedăm și în viața cotidiană, corectăm în interiorul nostru“, spune formatorul Szalontai Mihály Gyopárka.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *