Târgul de Mărțișoare de la Muzeul de Artă Populară, deschis și pe 1 martie

Constănțenii care încă nu au ales mărțișorul perfect pentru a fi dăruit mai au la dispoziție două zile, pentru a căuta, la Muzeul de Artă Populară, micul obiect vestitor de primăvară, însoțit de nelipsitul fir-roșu, simbol al iernii și al verii, al frigului și al căldurii.

Târgul de Mărțișoare, deschis pentru cel de-al 17-lea an consecutiv la Muzeul de Artă Populară Constanța, este așteptat cu interes de cei care doresc să cumpere mărțișoare originale, lucrate manual. Materialele din care sunt realizate mărțișoarele sunt diverse: lemn, ceramică, lână și alte materiale textile, scoici, piele, pietre, ghinde, flori, hârtie, mărgele multicolore și multe altele, toate purtând amprenta creativă a celor care le-a realizat.

Vedete sunt, ca de obicei, florile de toate soiurile, culorile și mărimile, însă la loc de cinste se află vedeta primăverii: ghiocelul, care apare fie pictat, cusut, croșetat sau modelat. Păsările, care simbolizează și ele venirea primăverii, sunt și el bine reprezentate la Târgul de Mărțișoare. Nu lipsesc nici gărgărițele, dar nici coșarii aducători de noroc. De asemenea, iile în miniatură realizate din mărgele, pictate pe lut sau lemn se află printre vedetele acestei ediții a târgului.

Cea de-a XVII-a ediție a Târgului de Mărțișoare, eveniment organizat de Muzeul de Artă Populară Constanța, a debutat pe 27 februarie și va rămâne deschis inclusiv până pe 1 martie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *