Sub semnul Mărțișorului, o întâlnire de suflet la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis, săptămâna aceasta, seria atelierelor muzeale dedicate Mărțișorului. Vineri dimineață, pragul instituției de cultură a fost trecut de elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială nr. 8, coordonați de învățătoarea Elena Cornea.

Curioși să afle care este semnificația mărțișorului, dar mai ales atenți să învețe cum să realizeze cu propriile mâini micul simbol al primăverii, copiii au primit toate informațiile necesare de la specialiștii Muzeului de Artă Populară.

Pentru a intra în atmosfera Mărțișorului, copiii au avut nevoie de răbdare, fire colorate, albe și roșii, carton colorat, lipici și foarfecă. La toate acestea s-au adăugat entuziasmul de a învăța lucruri noi și bucuria de a crea, după propria pricepere, mărțișorul aducător de primăvară, care a luat forma unei potcoave bicolore. Un mărțișor deosebit care amintește de Baba Dochia și de lupta dintre iarnă și primăvară, un simbol al unui nou început care poate fi dăruit cu mult drag mamei.

Atelierele muzeale având ca tematică Mărțișorul se desfășoară la Muzeul de Artă Populară Constanța, pe bază de programare, până pe 28 februarie, inclusiv.

Pentru informații suplimentare și programări, puteți scrie pe adresa de e-mail evenimente_muzeuetno@yahoo.com sau puteți suna la numărul de telefon 0241 61 61 33.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *