„Sub semnul imperiului“, de Ziua Armatei Române, la Muzeul de Istorie

Pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța va avea loc lansarea volumului „Sub semnul imperiului”, de Ovidiu Mihalache, apărut la Editura Universitară din București.

La prima ediție a Concursului de manuscrise „Împlinește un vis“, secțiunea Carte științifică, lucrarea elaborată de Ovidiu Mihalache, inclusă în colecția Istorie și Științe Politice, a fost distinsă cu Premiul al II-lea.

Volumul va fi prezentat, începând cu ora 12.00, de dr. Sorin Marcel Colesniuc și dr. Lavinia Dumitrașcu, cercetători științifici la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Există în cultura politică rusă un anumit filon care se îmbogăţeşte periodic, un filon al destinului mesianic, o cultură a importanţei geopolitice şi a măreţiei imperiale care neapărat trebuie să caracterizeze poporul rus. Fără îndoială că ruşii alcătuiesc un popor mare. Dar singura problemă pe care şi-o pun popoarele şi statele care au avut şi au relaţii cu Rusia este dacă acest popor este mare doar cantitativ sau şi calitativ. Desluşirea faptelor petrecute în estul Europei a stat mereu în atenţia majorităţii istoricilor contemporani, atât români, cât şi occidentali: a înţelege modul în care, în doar câteva decenii, Rusia a ajuns să domine politica mondială şi să ocupe efectiv o jumătate din Europa, ceea ce, de fapt, denotă o slăbiciune a marilor puteri europene care nu s-au putut opune efectiv valului ofensiv al Rusiei Imperiale“, spune Ovidiu Mihalache.

Conform organizatorilor, evenimentul editorial va avea loc în condiţii de maximă siguranţă sanitară, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, în conformitate cu actualele reglementări privind activităţile educative și culturale, cu măsurile impuse la nivel naţional de Guvernul României pentru asigurarea condiţiilor de siguranţă sanitară a acestor activităţi.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *