Spectacolul „Bolnavul închipuit“, transmis, duminica aceasta, de Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța invită publicul fidel, dar nu numai, să se așeze comod în fața ecranelor de tot felul cu conexiune la Facebook, în această duminică, de la ora 19.00, pentru a urmări una din comediile sale de succes: „Bolnavul închipuit“, de Moliere, în regia lui Cristian Gheorghe, cu o scenografie de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Spectacolul se va transmite pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanța.

În seara asta, la ora 19.00, vă invităm sa vizionați un spectacol care s-a jucat cu casa închisă pe scena noastră. «Bolnavul închipuit» este ultima creație a lui Moliere, operă aflată la limita dintre comic și tragic. El s-a apărat prin râs de propriile slăbiciuni fizice, dar și de teama de moarte. Noi ne apărăm în aceste zile stând în casă și bucurându-ne împreună de spectacole clasice ale teatrului constănțean“, au transmis reprezentanții instituției de cultură de la Marea Neagră.

Spectacolul „Bolnavul închipuit“ a avut premiera în mai 2010.

Sâmbătă, 21 martie, teatrul constănțean a transmis, pe pagina sa de Facebook, spectacolul „Uciderea lui Gonzago“, de Nedialko Iordanov, în regia lui Ion Sapdaru, în condițiile în care activitatea cu publicul a instituțiilor de cultură a fost suspendată, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, COVID-19.

UCIDEREA LUI GONZAGO

Pentru un dramaturg, soarta actorilor este crucială, iar în „Uciderea lui Gonzago” scriitorul bulgar contemporan Nedialko Iordanov încearcă să desluşească întregul context al piesei de teatru puse în scenă de prinţul Hamlet cu scopul de a expune fratricidul unchiului său.Este o incursiune postmodernă în pliurile operei shakespeariene, o încercare de a umple spaţiile goale. Rezultatul aduce în faţa publicului rolul şi destinul actorului într-un regim totalitar.

Geplaatst door Teatrul de Stat Constanța op Vrijdag 20 maart 2020

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *