„Renaștere, Speranță, Bucurie“, expoziție virtuală la Galeria de Artă „Virgil Coman“

Asociația Culturală „Wild Art“ marchează sărbătorile pascale, așa cum a obișnuit, printr-o expoziție tematică de artă, „Renaștere, Speranță, Bucurie“, pe care de această dată a deschis-o virtual, ci nu pe simezele Galeriei de Artă „Virgil Coman“.

Lucrările realizate de micii artiști de la Palatul Copiilor Constanța, coordonați de director Roxana Isabela Mitan și profesor Zoița-Nicoleta Panciu, se pot vedea pe pagina de Facebook a Galeriei „Virgil Coman“, dar și pe pagina Palatului Copiilor Constanța.

Micii expozanți sunt: Lăcrămioara Ștefania Alexandru, Bianca Gabriela  Alexandru, Sofia Gavrilă, Andreea Sorina Perghel, Ștefania Perghel, Ioana Postolici, Maria Gabriela Sandu, Atena Ana Maria Ranja, Luna Ranja, Maria Sibel Abibula, Eva Maria Dancă și Ioana Dinescu.

„Micii artiști şi-au exprimat prin artă sentimente variate, unii au pictat ouă sau au relatat artistic venirea primăverii în culori pline de speranță, iar alții au pictat chipul Mântuitorului. Expoziţia «Renaștere, Speranță, Bucurie» întărește ideea că nu trebuie să renunţăm niciodată la manifestările sufletului prilejuite de sărbătorile creştine și nu numai sau de activitățile zilnice. Sărbătorile pascale și venirea primăverii au în viaţa copiilor, dar si a adulților o însemnătate deosebită și prin lucrările expuse privitorii sunt îndemnaţi să trăiască ceea ce o singură dată pe an ne e dat să trăim, şi anume bucuria reînvierii Mântuitorului și a naturii ce generează bucurie și speranță“, spun organizatorii.

Maria Sibel, cea mai mică expozantă

Fiecare eveniment organizat la Galeria de Artă «Virgil Coman» reprezintă un mare câștig cultural atât pentru participanți, cât și pentru comunitatea constănțeană. Pentru că traversăm o perioadă unică în viețile noastre, prin duritatea exprimării și impact, am ales să expunem lucrările copiilor virtual pe pagina galeriei de artă  și pagina Palatului Copiilor Constanța, oferind nu mai puțină bucurie și speranță. Mai mult ca niciodată, această expoziție îmi provoacă o mare emoție pentru că printre  expozanți se află și fiica mea, în vârstă de patru ani, Maria Sibel, cel mai mic artist prezent în galerie, alături de alte două voluntare ale Asociației Culturale «Wild Art», puțin mai mari, Eva și Ioana. Prin desen și pictură, copiii au transformat responsabilitatea statului în casă într-o acțiune mai puțin plictisitoare, plină de pasiune și culoare. Cu siguranță și părinții și-au redescoperit copilăria și vor fi mândri să privească joaca transformată într-un demers educativ-cultural menit să aducă bucurie tuturor“, a afirmat președintele Asociației Culturale „Wild Art“ și curator al expoziției „Renaștere, Speranță, Bucurie“, Laura Stroe.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *