Muzica de film, vedetă la Muzeul de Artă
Constănțenii îndrăgostiți de muzică, culoare și cinema sunt așteptați vineri, 27 mai, la Muzeul de Artă. Aici, în ambianța oferită de picturile lui Nicolae Grigorescu, vedeta va fi muzica de film.
Concertul propus spre delectare, „Muzica de film în secolul XX – Compozitori, compoziţii celebre“, va avea loc, începând cu ora 13.30.
Paginile celebre din ilustraţia muzicală a unor îndrăgite filme de lungmetraj, documentar biografic, filme muzicale, animații, semnate de autori consacraţi în domeniu, precum Ennio Morricone, Nino Rota, John Berry, John Williams și Henry Mancini, vor fi interpretate de studenţi ai Programului de Licenţă- specializarea Muzică, alături de pianista lect. univ. dr. Andreea Bratu, cea care coordonează activitatea. În aranjamentele muzicale adecvate se vor folosi instrumente precum pianul, saxofonul, vioara şi acordeonul.
Lect. univ. dr. Andreea Bratu va oferi publicului câteva note explicative urmărind o linie cronologică, din 1939 în actualitate, precum și conturarea unui fir narativ, punctat cu numeroase exemplificări reprezentative extrase din coloane sonore celebre de film, precum „Vrăjitorul din Oz“, „Mic dejun la Tiffany“, „Nașul“, „Parfum de femeie“, „Porgy and Bess“, „Frumoasa și Bestia“ și „Pantera Roz“.
Un dar muzical pentru micii cinefili
„Tematica programului oferit de studenţii de la Facultatea de Arte este diversificată şi adresată tuturor vârstelor şi gusturilor muzicale. Anticipând Sărbătoarea Internaţională a Copilului (1 iunie), micuţii cinefili, însoţiţi de părinţi şi bunici, sunt invitaţi în sală, să se bucure de ilustraţii muzicale mult îndrăgite extrase din filmele pentru copii şi tineret sau peliculele desenate semnate Walt Disney, precum «Vrăjitorul din Oz», «Frumoasa şi Bestia», «Războiul Stelelor», «Pantera Roz», «Cartea Junglei» și altele.
Fie că este o ilustraţie muzicală special dedicată, sau selectată din repertoriul de tango şi jazz («Por una Cabeza», «Summertime», «Tahiti Trot», «The Entertainer»), din repertoriul clasic instrumental («Nocturnă» de Fr. Chopin) sau vocal («O sole mio») preexistent, muzica filmelor romantice, a documentarelor biografice, a filmelor de referinţă, din deceniile ‘60-’90, dar şi din actualitate, este bogat reprezentată în program şi vă va readuce cu siguranţă în memorie, momente cinefilice de neuitat“, a declarat lect. univ. dr. Andreea Bratu.
Concertul „Muzica de film în secolul XX – Compozitori, compoziţii celebre“ este inclus în cadrul Festivalului „Primăvara Artelor“, ediţia 2022, organizat de Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanţa, prin Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică „Euxin“.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.