Intrare liberă la Muzeul de Artă Populară Constanța de „Noaptea muzeelor“

Muzeul de Artă Populară Constanța se alătură celorlalte instituții de profil din țară și din Europa, care marchează, pe 18 mai, „Noaptea muzeelor“.

Evenimentul cultural nocturn, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este considerat „pandantul“ nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, sărbătorită pe 18 mai, la inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM).

Cei care doresc să (re)descopere universul satului tradițional sunt așteptați să treacă gratuit pragul muzeului constănțean începând cu ora 18.00. Muzeul va rămâne deschis până la ora 24.00, însă ultima intrare va avea loc la 23.30.

Cei pasionați de artă populară vor putea vizita atât expoziția permanentă, cu obiecte reprezentative pentru fiecare zonă etnografică din țară, dar și expoziția temporară de la parterul instituției de cultură, „Gospodăria tradițională din Dobrogea“, precum și vitrina care ilustrează tematica lunii mai, „Florar“.

A doua zi, duminică, 19 mai, de la ora 10.00, constănțenii sunt așteptați la Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, ediția a II-a, care va avea loc în perioada 19-21 mai, cu prilejul Zilei Constanței. Luni (20 mai) și marți (21 mai), târgul va fi deschis între orele 09.00-19.00.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *