Facultatea de Arte sărbătorește 20 de ani de existență cu o premieră…. premiată, „Cocoșatul de la Notre-Dame“

După ce pe 23 mai a aniversat două decenii de cânt la Marea Neagră, Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ continuă seria manifestărilor dedicate a 20 de la înființare, prin premiera spectacolului muzical „Cocoșatul de la Notre-Dame“, care la prima sa ieșire în lume, la Buzău, a câștigat deja un important premiu.

Așadar, vineri, 22 iunie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet  „Oleg Danovski“, va fi depănată trista poveste a cocoșatului Quasimodo de la catedrala de Notre-Dame din Paris. Biletele pentru acest spectacol pot fi cumpărate de la agenția teatrului, la prețul de 25 lei.

„Anul acesta împlinim 20 de ani de învățământ artistic la Constanța. Pe parcursul întregului an am pregătit o serie de manifestări culturale. Pe 23 mai, am avut un concert organizat de specializarea Interpretare Muzicală – Canto, dedicat tot celor 20 de ani, un concert cu absolvenți ai Facultății de Arte, iar acum am pregătit această premieră, «Cocoșatul de la Notre-Dame». Mi-am propus să realizăm acest spectacol cu studenții de la master, deoarece se studiază arta actorului de music-hall. Așa să născut acest spectacol. Din păcate, la master sunt prea puțini studenți pentru distribuția spectacolului, de aceea a trebuit să apelăm la studenții de la licență“, a declarat decanul Facultății de Arte, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, care semnează și regia spectacolului.

Din distribuția spectacolului „Cocoșatul de la Notre-Dame“ fac parte: Alexandru Florea – Quasimodo, Mirela Mihai / Denis Beatrice Done – Esmeralda, Grațian Prisacariu – poetul Gringoire, Ionuț Dulgheriu – Clopin, Alexandru Claudiu Băluță / Iulian Ene – călugărul Frollo, Cristian Goaie / Robert Teodor Dobre – Phoebus, Denisa Iova / Catinca Hanțiu – Fleurs-de-Lys.

Alături de ei, mai evoluează: Daniela Cojan, Loredana Dăscăliței, Eduard Vacariu, Iulian Marinescu, Cornelia Pandele, Edoard Petre, Daniel Popa, Denisa Iova, Denisa Gabriela Todireanu, Gabriela Dumitrache, Mihaela Chivu și Ioana Francesca Coteanu.

Prof. univ. dr. Daniela Vitcu a mai spus că acest spectacol s-a născut din nevoia sa de frumusețe umană. „Cocoșatul e un reper de frumusețe umană, în contrast cu fizicul lui, unde sunt adunate toate defectele posibile“, a subliniat aceasta.

„Am vrut să facem un spectacol 100% românesc, să nu copiem muzică sau text“, a mai spus prof. univ. dr. Daniela Vitcu, care a mărturisit că în acest spectacol muzica, creată de Alexandru Neș, fost absolvent al Facultății de Arte, este foarte importantă, la fel ca și libretul scris de Carmen Aldea-Vlad,  după celebrul roman al lui Victor Hugo, și coregrafia Stelei Cocârlea. 

„Pentru mine a fost ceva inedit, deoarece nu am mai scris muzică pentru un astfel de spectacol. Nu aveam curajul necesar pentru a face acest lucru, iar pentru asta trebuie să-i mulțumesc doamnei decan, Daniela Vitcu, să-i mulțumesc doamnei Carmen Aldea-Vlad, care m-a susținut zilnic (…). Mai mult decât mă așteptam, suportul moral m-a dus dincolo de limitele mele“, a spus compozitorul Alexandru Neș.

Sursă foto: Facebook – Facultatea De Arte Uoc

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *