Expoziție cu… autografe, dar nu numai, la Biblioteca Județeană Constanța, de Ziua Internaţională a Cărţii
Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, în întreaga lumea unde există dragoste pentru lectură se sărbătorește Ziua Internaţională a Cărţii, dar și Ziua Drepturilor de Autor. În plus, în aceeași zi, se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului din România.
Cu acest prilej, cei care trec pragul Bibliotecii Județene Constanța „Ioan N. Roman“ sunt invitați să se oprească, pentru a admira cărțile expuse de bibliotecarii tomitani în vitrinele din holul central, încă de la începutul acestei luni.
Dacă vor avea timp și curiozitate, vor descoperi „Ediții prime din colecțiile speciale ale Bibliotecii Județene Constanța“, mai vechi, tipărite în secolul al XIX-lea, dar și mai noi, din secolul al XX-lea, cu atât mai valoroase cu cât unele sunt însoțite de autograful autorilor.
Bibliofilii vor descoperi în prime ediții: „Poveștile“ lui Ion Creangă (1890), „Povestea vorbei“, de Anton Pann (1847), „Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie“ (1843), „Poezii“, de Alexandru Vlahuță (1885), dar și „Poesii“, de Ioan N. Roman (1895).
De asemenea, printre cărțile „mai noi“ sunt expuse volume precum: „Flori de mucigai“, de Tudor Arghezi, „Moromeții“, de Marin Preda, „Drumețul incendiar“, de Gellu Naum, „Patmos și alte șase poeme“, de Ilarie Voronca, „Trilogia cunoașterii“, de Lucian Blaga, „Mitică Popescu“, de Camil Petrescu, „Vinul de viață lungă“, de N. D. Cocea, dar și „Blocada“, de Pavel Chihaia.
De realizarea expoziției s-a ocupat Doina Monica Moșoiu.
Cei interesați să descopere cărți dedicate… cărților sau istoriei scrisului (dar nu numai) sunt invitați să acceseze catalogul online al Bibliotecii Județene Constanța.