Din nou în sala de spectacole. Teatrul „Oleg Danovski“ deschide stagiunea 2021
După o pauză îndelungată, în care publicul meloman nu a mai avut acces în sala de spectacole, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ deschide anul muzical-coregrafic 2021, în acest weekend, cu un concert instrumental și o operă celebră.
„Nădăjduim să intrăm în normalitate. De aceea, programăm începutul stagiunii anului 2021 în data de 29 ianuarie, ora 19:00, Sala Teatrului cu Concertul «Bijuterii muzicale instrumentale» în interpretarea artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski». Și dacă nu cumva ați uitat, avem un Elixir al dragostei pe care vi-l prescriem duminică, 31 ianuarie, ora 19.00, Sala Teatrului. Vă așteptăm cu drag“, a anunțat echipa instituției de cultură printr-un comunicat de presă.
Evenimentele culturale se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la cel mult două ore. Regiile vor fi adaptate noilor condiții de distanțare și de siguranță.
Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare, astfel încât în sală nu se vor afla mai mult de 150 spectatori. Accesul se va face cu respectarea tuturor normelor sanitare aflate în vigoare în context pandemic.
„Bijuterii muzicale instrumentale“
Concertul „Bijuterii muzicale instrumentale“ va fi susținut de formația de instrumente de suflat și orchestra de coarde, sub conducerea muzicală a violonistului Sebastian Tegzeșiu.
Soliști vor fi: Nicolae Gribinic, Vitali Milosta, Vitali Porcescu, Serghei Porcescu, Cristina Tegzeșiu, Andrada Ștefan, Cristina Vârtejan, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, Simion Crudu, Anca Scarlat, Sebastian Tegzeșiu și Natalia Gribinic.
În program se vor afla lucrări din creația compozitorilor: Tomaso Albinoni, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber, Fritz Kreisler, Richard Strauss, Francis Poulenc și Bela Bartok.
„Elixirul dragostei“
Spectacolul de opera „Elixirul dragostei“ îi va readuce în fața publicului pe soprana Laura Eftimie, tenorul Mădălin Băldău, baritonii Marius Eftimie și Bogdan Ocheșel și soprana Mihaela Ionscu.
La pupitrul dirijoral se va afla Sebastian Pascale, iar maestru de cor cor este Adrian Stanache.
Regia artistică a spectacolului este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia este creația lui Cătălin I. Arbore.
Bilete
Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei, atât de la agenția aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.
Agenția de bilete este deschisă de marți până vineri, inclusiv, între orele 11.00 și 17.00. Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacole, aceasta va fi deschisă între orele 17.45 și 18.45. Dacă în weekend nu sunt programate spectacole, agenția va fi închisă în ultimele două zile ale săptămânii. De asemenea, agenția este închisă și lunea.
Reguli de acces
Accesul în sala de spectacole se va face respectând un set de reguli.
„Vă aducem la cunoștință că vom asigura toate condițiile necesare protecției dumneavoastră prevăzute de lege. În continuare vom distribui regulamentul de funcționare al instituției, dar și obligațiile pe care le au spectatorii în această situație dificilă și deosebită“, au transmis organizatorii.
Regulamentul de funcționare
1. Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieșirea din locație/casa de bilete.
2. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) și temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spațiul destinat.
3. Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălțăminte aflate la intrare.
5. Publicul este încurajat să își dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziție.
6. Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locații.
7. Este interzisă transmiterea pliantelor, broșurilor și altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
8. Intrarea și ieșirea din locație se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomerație: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staționa pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieșirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieșirea din sală, pe ușile de evacuare.
9. Se interzice spectatorilor consumul de alimente și băuturi în incinta instituției, cu excepția lichidelor ambalate individual.10. Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală și a purtării măștii de protecție.
11. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri.
12. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet.