Din nou în sala de spectacole. Teatrul de Stat Constanța se deschide pentru public în primul weekend al lunii februarie

După ce din noiembrie 2020 a comunicat cu publicul doar online, Teatrul de Stat Constanța se deschide în acest weekend cu spectacole pentru întreaga familie, după cum precizează gazdele.

„Desculț în parc“ sau când dragostea nu are vârstă

Sâmbătă, de la ora 19.00, este programată comedia romantică „Desculț în parc“, de Neil Simon, a cărei acțiune se petrece chiar în luna februarie, când termometrele afișează temperaturi sub 0 grade Celsius.

Povestea de dragoste a tinerilor căsătoriți Paul (Tani Ștefu) și Corrie Bratter (Florina Stănculeț) se desfășoară în tandem cu o alta, mai matură, dar care abia se înfiripă, între Victor Velasco (Liviu Manolache), excentricul vecin al celor doi, și doamna Ethel Banks (Nina Udrescu).

Din distribuție face parte și Cosmin Mihale (instalatorul).

descult-in-parc-constanta

Regia spectacolului este semnată de Liviu Manolache, iar scenografia e creată de Eugenia Tărășescu-Jianu.

„Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate“, argumentează reprezentanții Teatrului de Stat afirmația că spectacolul se adresează întregii familii.

„Memoria apei“, trei surori și amintirile lor

Tot un spectacol de familie este și cel programat duminică, 7 februarie, de la ora 19.00, „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în traducerea și regia lui Vladimir Anton.

Conform gazdelor, „este o tragicomedie în care trei surori se reîntâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut,, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros. Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză“.

Cele trei surori sunt interpretate de Dana Dumitrescu, Alina Manțu și Georgiana Rusu. Lor li se alătură Laura Iordan-Adrian, Liviu Manolache și Andu Axente.

Scenografia este semnată de Maria Miu, iar de lighting design s-a ocupat Lucian Moga.

„Desculț în parc“, sold out pe mystage

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand nr. 11.

Numărul maxim de locuri la o reprezentație este de 70 de persoane, motiv pentru care reprezentanții Teatrului de Stat recomandă achiziționarea din timp a biletelor.

Trebuie precizat că pe 4 februarie, biletele online pentru „Desculț în parc“ erau deja epuizate, iar pe 5 februarie, la ora 00.00, pentru spectacolul „Memoria apei“ mai erau disponibile doar 17 locuri.

Pentru siguranța spectatorilor, Teatrul de Stat Constanța menționează că vor fi aplicate toate măsurile de protecție – nebulizarea spațiilor și distanțarea atât în timpul accesului și ieșirii, cât și în timpul reprezentațiilor.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *