Constanța, „Peninsula misterioasă“ a Doinei Păuleanu, surprinsă într-o carte de colecție

Directorul Muzeului de Artă Constanța, istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, cu al său farmec inegalabil de a vorbi și de a scrie, a revenit în atenția celor care îi apreciază scriitura cu un nou volum, „Peninsula misterioasă, incursiune în istoriile Constanței“, scos în condiții grafice de excepție, la prestigioasa Editură „Monitorul Oficial“.

Aceasta este încă o declarația de dragoste pe care cea născută în orașul de la poalele Tâmpei o face orașului de la malul Mării Negre care a adoptat-o.

Cartea este una bibliofilă, de artă, chiar dacă tratează o temă de istorie și de antroplogie culturală. Cele peste 300 de imagini sepia presărate în text, reproduceri după cărți poștale ilustrate din epocă, în mod special, nu concurează scriitura, ci o completează în mod fericit.

Volumul „Peninsula misterioasă, incursiune în istoriile Constanței“ însumează peste 500 de pagini și este structurată în cinci capitole ample: I – „Lumea veche – Legende, mituri, eroi, exilați”, II – „Palimpsest de culturi și civilizații“, III – „Comunități și lăcașuri de cult“, IV – „Funcțiuni, construcții, amenajări, utilități în spațiul public și privat al urbei marine și V – „Lumea modernă – case, vile, palate, proprietari și chiriași“.

Lucrarea a fost lansată marți, 19 mai, la Muzeul de Artă Constanța, în prezența unui public numeros, fiind prezentată de redactorul-șef al Editurii „Monitorul Oficial“, Anca Ivașcu, și de prof. univ. dr. Ioan Opriș.

Vom reveni cu amănunte. 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *