Comedii românești, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole pentru a urmări două (tragi)comedii românești de succes: „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu și „Niște… năroji“, după Marin Sorescu.

weekend-ul comediei se deschide sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19.00, cu tragicomedia „Gaițele“, în regia lui Lucian Iancu, care se bucură de un mare succes la public.

Din distribuția spectacolului „Gaițelor“, care a avut premiera în primăvara lui 2012, fac parte: Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei), alături de Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian/ Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

gaitele teatrul de stat constanta

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

„Niște… năroji“

Duminică, de la ora 19.00, publicul este invitat să se întâlnească cu… „Niște… năroji“, personajele desprinse din ciclul de poeme „La lilieci“,  de Marin Sorescu. Spectacolul, pus în scenă de Iulian Enache, poartă publicul în satul natal al lui Marin Sorescu, la Bulzești. „Niște… năroji“ este o oglină a satului românesc, unde statul la poartă, bârfa și „înfloriturile“ de rigoare ale celor văzute și auzite sunt preocupări de bază. O lume în care se trece cu o ușurință tulburătoare de la râs la plâns și viceversa, așa cum se întâmplă la final, când masa de nuntă se contopește în mod practic cu parastasul.

Din distribuția spectacolului fac parte: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Scenografia spectacolului este semnată de Sanda Mitache, iar muzica, de Adrian Mihai.

„Niște… năroji” a avut premiera pe 31 ianuarie 2015.

Bilete

Biletele, la prețuri de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari), 20 lei (balcon), 30 lei (stal) și 40 de lei (lojă), se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și de pe site-ul mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *