Ce vedem în weekend la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, în primul weekend complet al lunii decembrie, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a descoperi farmecul serilor de iarnă petrecute în tihnă, în compania muzei Thalia. 

Weekend-ul comediilor… amare se deschide cu o transpunerea în scenă a unei piese românești, „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu.

Gaitele teatrul de stat constanta

Din distribuția „Gaițelor“, care a avut premiera în primăvara lui 2012, fac parte: Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei), alături de Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

„Billy Șchiopul“

Sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să se întâlnească cu Billy Șchiopul și „prietenii“ lui de pe insula Inishmaan.

„Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh,  în regia lui Vlad Massaci și scenografia Iulianei Vîlsan, este un amestec de umor, candoare și tandrețe ascuns sub o crustă groasă de cuvinte grosolane și cinice care au rolul de a proteja un „miez“ sensibil, plin de umanitate. De altfel, sub masca durității pe care o poartă aproape toate personajele se ascund sensibilități nebănuite care abia la final se lasă cunoscute.

Teatrul de stat constanta Billy schiopul. foto din repetitii credit foto Marian Tudor

Din distribuție fac parte actorii: Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Bîrzanu de la Teatrul „Odeon“ din București, / Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen) și Mircea Siromașenco (Bartley).

„Memoria apei“

Duminică, de la ora 19.00, este timpul pentru… „Memoria apei“, o comedie amară, scrisă de Shelagh Stephenson, tradusă și pusă în scenă de  Vladimir Anton, cu o scenografie semnată de Maria Miu și un light design, de Lucian Moga.

Memoria apei teatrul de stat constanta credit foto marian adochitei

Spectacolul aduce în atenția publicului trei surori care se reîntâlnesc în casa părintească într-un moment trist al existenței lor: moartea mamei lor. Reîntâlnirea lor este un prilej pentru rememorări, defulări, dezvăluiri de secrete păstrate cu strășnicie, lacrimi, bucurii și împăcări.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

„Memoria apei“ este un spectacol despre aparențe, despre dureri înăbușite care ies la suprafață, despre memoria imperfectă, dar și despre regăsire și despre iubirea de dincolo de cuvinte.

Cu premiera acestui spectacol, în viziunea regizorală a lui Vladmir Anton, Teatrul de Stat Constanța a deschis stagiunea 2019-2020, pe 21 septembrie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *